MAKE ME SMILE - 16.09.2012



hem hem.. hum hum... i birthday girl ok.. cewahh.. 

16 SEPTEMBER 2012
sekarang aq berusia 22 eh 23 eh 24 eh 25..eh lupa... :) tambah je r semua :)

every year 16/09 menjadikan hari ku ceria..this year dapat luahan masa 2 hari bersama my heart.. and hari tu my heart tunaikan semua yang aku nk celebrite kat genting...mandi pagi di sungai genting...dinner lamb chop...picnic dengan hidangan KFC and etc.

Tapi tahun tahun sebelum nie pun dia tunai gak semua permintaan aq.. tapi tahun nie aq rasa lain sgt kenapa erk? eeeeeemmm.. mybe tahun nie dia byk rancangan our wedding kot..suuukaaa sgt!

then tahun nie my heart bg 3 hadiah sekali.. uol ada? ahahhaha

:: Set femme perfume from HUGO BOSS ::
:: Denim shoes from VINCCI ::
:: Sunglasses from RAY BAN ::

suka sangat hadiah nie.. tersengeh sengeh bila buka pembalut.. 
THANK YOU MY HEART.. sayang papa ketat ketat..

Tak lupa gak kat my GIRLFRIEND a.k.a Rara Mail yang bg hadiah.. waahh terharunya bila dapat hadiah lagi terharu bila baca kad ucapan, tiba tiba sedih plak nak berpisah coz kami dah last sem.


nie ucapanya.. klu x sedih maknaya uol ada masalah perasaan nie..aq akan simpan kad nie dalam album nnt. 


and this present from my girlfriend 

:: Karakter Wanita Idaman Di Mata Lelaki by IBNUKATSIR ::
:: Rancang Wang Sejak Jatuh Cinta by PTS MILLENNIA ::

pun suka juga sbb boleh dijadikan panduan untuk masa hadapan dan persiapan wedding nnt dan belajar untuk jadi seorang wanita yg berilmu di dunia dan akhirat.. 
THANK YOU MY GIRLFRIEND.. aq mesti rindukan kenangan kita..


nie present paling SUPRISE.. sbb da lps 3 weeks my bufday.. tup tup tup dapat hadiah lagi from Zaty.. chomel x batal nie? lembut u.. ko ada? hahahaha... so bertambah lagi koleksi batal² bucuk yee :)

::Batal nie epuk sangat boleh buat aq tido and susah nk bangun..::
::P/S> klu aq lambat p class jgn marah aq, marah Zaty sbb bagi batal nie yg buatkan aq malas bangun pagi::

Tak lupa gk to all my kawan, rakan, teman dan sahabat yang wish my birthday via FB, Call n Messages..

LOVE UOL FOREVER... B.F.F.. mmmmuuuaah




THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

KEINDAHAN PULAU PANGKOR


Assalamualaikum wahai kawan²...

Nie kisahnya nak bagitahu.. beberapa minggu lepas i pergi PULAU PANGKOR you..! ceehh cam p oversea plak kan.. hahaha.. al-kisah aq teringin sangat nak p pangkor sebab tengok gambar  cantik sangat kan!

Ktorang (4 orang) p 2 hari 1 malam je.. tak banyak tempat menarik / pelacongan yang de kat sana untuk kami still lebih lama kat sana..

Meh² nak tunjuk betapa cantiknya PULAU PANGKOR kan..! Indah Sungguh Ciptaan TUHAN.. masyaallah! 



cantik kan kan kan...

aktiviti yang paling best kat sana of courselah SNORKELING deerr.. yang extra best SNORKELING kat sana adalah bayarannya yang murah

RM15.00 (seorang)= SORKELING sampai lebam +  keliling tengok pulau² yang ada..

Tapi kami start SNORKELING dah lewat hari tu so tak dapat r pakej sampai lebam tuuuu.. ahhaha.. tapi yang syork kami orang last yang balik dari tempat snorkeling..


Bila malam ingat nak sewa basikal plak nak buang tabiat kayuh basikal malam buta.. tp bila call owner dia cakap "Sorry, x dapat sewakan basikal sebab owner no.1 kena tangkap"... hahahahaha... memang sempoi jawapan yang diberi.. 

Tapi aq nk cerita nie... aq SUNGGUH KECEWA bila tengok denga kepala mata lutut sendiri pemandangan pantai di Pangkor... sangat kotor.. xpercaya? meh nk tunjuk..

nie adalah sebahagian.. nie tempat sorkeling.. tapi sorkeling x nampak pun ikan nampak sampah jee..

Yang kami terkejutnya.. time kami lepak kat kedai makan tepi pantai kul 1am.. time 2 diorang tengah kemas² kedai nak tutup.. u know diorang boleh buang sisa² makan n air kotor yang lepas basuh pinggan kt pantai macam tu je... issssshhh teruk..

Sepatutnya diorang perlu jaga kebersihan dan keindahan pantai.. sebab utama tempat tu tempat pelancongan + tempat diorang cari rezeki juga... bila da kotor bersepah sampah sarap n air da bertukar warna siapa nak p tempat masam tu... Da tu makan mahal giler kalah der dengan harga makanan kat KL..


APA PUN I ENJOY SEBAB DAPAT LUANGKAN MASA BERSAMA MY HUBBY & MY BFF..





THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

Video Butaq awek Buciq



Haaaa.... otak yellow.. pantang tgk title “VIDEO” laju je p klik nooo.. hahaha

Ini video bukan pe.. assingment aq bagi subjek Audio Video Digital yang bertajuk “ME, MYSELF & I”

Condition for this assingment, student must be act out and direct sendiri ok.. nasib camerawoman boleh minta tolong orang lain kalau x mmg sewel ting tong nk hasilkan video nie.. Meh² aq nk present my assingment yang gler poooyyooss...

video
(p/s : ada masalah teknikal ckit - kite x bucit kte butaq je.. skirt 2 tibe2 gelembong time shot.. kite tetap salahkan skirt gk.. buuzz)


maaalluu weii selalu pilih je actres, terangkan storyline, tunjuk storyboard n mengarah je kje.. yg nie lain dari yang lain ambik ko rasakan! Bbbuuzzzz

hoo aallorr.. aq tau lecture En.Suhaimi (ceeewaahh glamour gitu) sje nk bagi student² kesayangannya famous..!

But, finally assingment aq siap and submit on the time.. walaupun x gempak aq x kisah janji siap.. wwwuuuhuuu!



WALAUPUN SUSAH UJIAN YANG DITERIMA, HARUNGILAH DENGAN SENYUMAN..!





THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

MESRA itu Wajib, Wajib itu MESRA..



Mari lah mari kite berMESRA...Oooppshh... ttuuutt black screen.. Jangan nk fikir kotor ok.. nyah virus nyah! Buuzzz..

MESRA adalah nama femilies untuk MESRA ACADEMY / MESRA INSPIRA ENTERPRISE.. tau x pengkhidmatan pe yg disediakan?

  •      Kelas Komputer
  •      Kelas Inggeris dan komunikasi 
  •      Kelas Membaik Pulih Perisian Komputer & Telefon
  •      Internet Center
  •      Kelas Adobe Photoshop
  •      Servis Komputer / Laptop
  •      Jualan Komputer / Laptop 
  •      Etc.......
Walaupun byk kje kne buat tapi aq happy dan MESRA kje di MESRA. Kat situ kami diajar kje dgn cara sistem kekeluargaan.. so xde stress², dengki, kianat dan  segala sepupu sepapat yg kotor dan busukk..

Aq plak klu de free time wajib bertadang ke MESRA walaupun dah resign sbb continue study, but time sem break aq boring² duk main golek² guling² sorg kat umh better aq part time je.. MESRA lah port yg slalu aq terjah dgn muka kesian mintak kje.. hehehehe..

SMS dgn BOS :: Maxis to Digi ::

AQ : K.iera esok oghe jd buat partime di MESRA deh.. kne masuk kje kul brape?

BOS : Ok marilah. Aallooo marilah kul 10 ke kul brape pun x pyh nk skema sgt kje partime je x suruh sapu sampah pun..
(hahhahah... ayat paling best, sempoiii aq mmg liat bangun pagi pun) 

Aq partime 2 week je pun.. Hari last aq kje BOS masak Nasi Ayam sedap wwooo (hari² mmg bos masak pun semua staff wajib makan kat dapur x digalakkan makan kat luar) mmg gemok aq jadinya.. pastu de lak sesi Fotografi.. ceewaahh clas gitu jah.. so 1 2 3 cliiicckk!!!


BOS dgn STAFF dah 1 kepala.. yg pening CUSTOMER & STUDENT time nie bising mengalahkan pasar malam.. da lupa nak melayan diorg.. Sorry cikgu² cmue biol bila jumpe camera..


Nie BOS² besar / Owner MESRA ACADEMY.. Abg Joe, Kak Iera dan Mr Amer (bos paling garang).. diorg byk tolong aq.. Jasa mu akan ku kenang.. ceewwah lapookk! Serius wei diorg mmg baik.. aq berharap 1 day aq kje kt tempat lain aq akan dapat BOS² macam Abg Joe n K.iera.. sseeemmmpppooiii...



HATI SENANG, PERUT KENYANG, DIET HILANG.. mmmmuuuaaahhh..!







THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

Kutip Duit bila Login BLOG


Korang tahu tak dengan Login Blog je korang boleh tambah pendapatan?

Kepada yang tidak tahu terutama yang baru nak berjinak dengan dunia blog nie meh aq cite ckit..

Cam nie tau.. tuk menambahkan pendapat yang tanpa mengeluarkan modal korang mestilah mendaftarkan diri luh... seperti tiga website di bawah..

klik pada setiap slide kat bawah yee
:
:













MESTI KLIK SLIDE DI ATAS UNTUK MAKLUMAT LANJUT DAN DAPAT HADIAH PERCUMA


PROCEDURE

1- Register (just klik slide / picture di atas)
2- Comfurm your register at your Email
3- Login at Website
4- Update your profile
5- Go to Add ad / Get Code (copy the code) - short key for copy CTRL+C
6- Go to your Blog - Design - Add Gadget (HTML/JavaScript)
7- Paste Code - short key for paste CTRL+V
8- Finish


Korang just letak iklan je da dapat duit kan.. senang je kan..?.. Than, nanti bila ada orang klik iklan yang korang letak kat blog korang tu earning korang akan bertambah, bertambah dan bertambah..

Tapi xde r sampai "durian runtuhkan".. today post ads tomorrow dah dapat duit.. memey dop r boh! x de orang yang berjaya dalam sekelip mata ok.. petik jari duit lari terkedek².. lain r kalau korang DOREMON.

korang mesti banyak bersabar tunggu setahun or up lagi kan.. baru nampak hasilnya OK bebeh! 



"Sikit² lama² jadi bukit yee"




THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

Dalam Gua Kristal ada Pasak Bumi





Sekali pandang dah macam KUBU SUPERMAN di Kutub Utama kan.. but tuuuppp nie real punya tau..

SUBHANALLAH.. Sungguh menanjukkan tempat nie kan? tempat nie namanya GIANT CRYSTAL CAVE yang terletak di Naica, Mexico. Gua nie terletak di bawahhhhh perut bumi (dalam sangat) ianya telah menjadi satu keajaiban di dunia ini.

But, careful..! Gua ini panas OK, al-maklumlah tempat ini berada di perut bumi comfurm r panaskan. AWAS! ianya boleh membunuh manusia selepas 15minit pendedahannya. So tak payah nak berangan nak tunggu SUPERMAN datang menyelamatkan kamo yee..

Kristal gergasi yang di temui di dalam gua ni di katakan lebih lembut dari kuku manusia Ok.. so ada harap r ye nak rompak bawak balik kristal.. Oh yeee OKB (orang kaya baru).. Cop cop cop! tahu tak suhunya berapa? 113of  and 100% humidity nyaahh! The Naica facility pumps 16,00 gallons of water per minute out of the mine and runs 24-7. 


Adakah anda seorang yang berani?






THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

Hadiah Apa Tuk BIRTHDAY MOM tahun nie?

ASSALAMUALAIKUM....

OK.. hari ni 10.01.2012 adalah hari kelahiran my mOm yang ke-57 ok.. but maintan awek muda ok.. 

Beberapa minggu kebelakangan ni aq tercari², memcari², bercari² dan segala cari² r apa hadiah aq nk bagi kat My mOm tahun nie..

Semua Blog, Website dan Facebook yang ada jual barang Female aq terjah terutama yang de uat SALE.. al-maklumlah fenomena YES time 2.. penat tau cari bila de yang berkenan terlebih bajet and Sold Out plak.

Time p shopping aq terjumpa 1 kedai di Time Square nie.. tgk cam cantik² je koleksinya.. aq terjah masuk je r dengan tangan kiri kanan penuh dengan paper beg (ye r da nama MEGA SALE rugi tau x shopping byk²). 

AQ : Appa cantik x yang nie? 

BF : Hemmm..cantik r gk

AQ : Yang nie gn yang tu mana lagi cantik?

BF : Dua² cantik.. ambil je r yang mana pun (dengan muka letih dan lapar)

AQ : Tapi yang atas tu pun cantik gak kan appa?

BF : Hemmm..yeeeee

AQ : Warna pe yang sesuai gn ma erk? hitam ke? Cream ke? Hijau ke? x kan pink lak kan appa..

BF : Amma nie nk bli tuk ma ke tuk sendiri.. (muka dah cam Shark)

-----------------------------------------------------------------after 30 minute-----------------------------------------------------------------

BF : Amma cepat ckit boleh x? lapa nie. ke nak mkn paper beg ari nie

AQ : Alaaa..jap r ngah fikir nie..

BF : Ambik je r yang tu? tu pun ok gk gn ma.. (dengan muka x ikhlas)


So.. aq da belikan present tuk My mOm.. hope My mOm like²²²².. although not original and not expensive but i hope that mOm like it..mmmuuuaaaahhh....

Meh² nak tunjuk hadiah yang aq nk bagi kan My mOm
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

cantik x? bukan cadar ok i tanya beg tu cantik x? cakap r cantik please...!!!




THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

Segmen "Siapakah Nama Saya?"



Entry first pada tahun 2012..!

aq mulakan dengan bacaan Bismillah dan Assalaimualaikum..!

Ok... meh² nk cite sikit.. aq nie suka sangat tengok something yang kreatif dan produktif aaiitt pun bolehlah.. aq selalu gak usha² ccicutewatermark punye blog, ye r nnt leh tempah doll versi aq dan Tan Sri (boy aq lah) tuk wedding kami nnt (addoooi gatai plak).

Nie nak gtw nie sekarang ccicutewatermark de uat 1 segmen "Siapakah Nama Saya?" jom join nak?

Tarikh Bermula : 1hb - 6 hb January 2012  

meh tengok doll ccicutewatermark yang perlu diberi nama. 
:
:
:
:
:
:
taaraaa cantik tak?
oh mata mu bulat seperti Haliza

kulit mu mulus seperti Lisa Surihani

Rambut mu yang cantik bersinar seperti Shila Hamzah

Gaya mu yang menawan seperti Erra Fazira

Pipi mu merah malu² seperti Maya Karin

(ooopssh pasai pe lak meroyang nie)

Ok.. di sebabkan kecantikan doll nie.. aq nk bagi dia nama 

Dulcis 
(maksudnya sweet - bahasa latin)

cuba korang baca D U L C I S sodaap bunyinya.. maksud dia pun manis².. ejaan dia pun cantik..


Aq rasa segmen nie menarik sangat. so aq nk kongsi segmen nie gn kanak² riang ria rebena a.k.a orang tua hahahahaha..

AMLYN and NADIA

join tau..siapa tak join teramatlah rugi sebab siapa yang menang dapat doll versi muka korang tau..!
:
:
:
:
:
:
:
Okey lalink.. papaaaiiiii



THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...