Tahu tak BUDU pun ada KHASIATNYA?


Pakat meh ramai² ambo nok oyak.. busuk² BUDU pun de khasiat deh.. buke calang² BUDU deh jadi tok soh demo duk pelekehkan BUDU deh..
________________________________________________________________________
 
________________________________________________________________________

Kalau jadi orang KELANTAN mmg x sah kalau tak makan BUDU kan.. 


tapi ramai orang bila sebut "BUDU" mula r buat muka geli (muka ala² monkey..hehehe) tapi bila tanya makan tak nasi kerabu "nasi favourite tu..sedap"
padahal menu utama nasi kerabu adalah BUDU.

Kalau aq cakap je BUDU.. mmg melelah cepat je angkat kaki cari pinggan cedok nasi dan mengadap 
BUDU + IKAN REBUS + MANGA MUDA + CILI + PERAHA ASAM LIMAU = PETAI 
peerrrhh masssuuukk! ko nak ckp pe pun aq tak kisah.. selera aq makanan aq perut aq kenyang!

Tapi sekarang bukan setakat orang KELANTAN je mkn BUDU tapi setiap pelusuk DUNIA kot menikmati keenakan BUDU.


"demo tok mkn budu, demo tok Amerika r hahahaha"

meh² nak tau tak apa khasiat yang ada dalam budu :



kalau korang nak tahu lebih detail pasal khasiat BUDU korang leh klik link di bawah :


Website Wikipedia
http://ms.wikipedia.org/wiki/Budu


Keratan Akhbar KOSMO
http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2009&dt=0503&pub=Kosmo&sec=Rencana_Utama&pg=ru_01.htm



P/S : SEKARANG JERAWAT TENGAH AKTIF. 
SO, AQ DALAM PANTANG X LEH MAKAN BUDU



THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

Nak Awak ☺ Mahu DIA



iPhone 4s - "Hai awak yang Handsome" 
Galaksi S2 - "Hai awak yang kacak bergaya"
______________________________________________________________________

iisshh.. i xtau nk pilih yang mana satu tuk jadi teman hidup i (suara tergedik²)

Dua² buat i tidur x lena, mandi x basah, mkn x lena, dating hari² mau hahahahah (suara tergedik² lagi)

U sudi x u jadikan i pemilik mutlak u.. (suara lagi tergedik²) 

"eeeiiikkk.. gler ke, sewel ke, sasau ke, meroyang nie wahai butaq"

aq sebenarnya cinta padamu.. eeyeerkk.. tak² bukan² aq sebanarnya comfius nak pilih yang mana 

korang rasa yang ne lg elok? tp nk kira price Galaksi murah ckitkan (low bajet), tapi klu nak kira trend sekarang iPhone jadi pilihkan..pening r nyah!

iisshh..xtau², nie kne tidur 4 hari 4 mlm baru dapat petunjuk nie.. apa² hal kne tye Tan sri 
(boy aq r) luh, kot² sudi sponsor ke.. oh lala..


P/S : BYE AWAK SAYANG CINTA KAMUUU..



THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

Kisah Benar ~ Diari Ketabahan Seorang Ibu di saat kehilangan Anak



de 1 day tu kan, aq duk syok² mencari New Movie tuk download ehhehehehehe.. tibe² aq terklik r website http://www.gilabest.com.. so aq tgk r tajuk² yang menarikkan..then aq terlihat tajuk "Abang tunggu mak di syurga ya!"aq rasa tertarik sgt dan memanggil² aq tuk membacanye..

so, aq baca part 1-6.. sopsopsop.. meleleh gk r baca kisah dia kan.. terharu sangat.. tibe² aq terfikir boleh ke aq jd setabah ibu di dalam kisah ni? yang sangat tabah mengharungi detik² sedih yang x mampu diharungi oleh insan lain terutama insan yang bergelar seorang ibu. Aq berasa sangat bangga sebab de wanita masa kini yang begitu tabah.

Abang dalam kisah ini adalah Adik Iqbal Fahreen Hamdan yang menghidapi 5 junis kompilasi jantung berlubang dan saluran sempit. Ikuti kisah parents yang menjaganya  sewaktu hayatnya masih ada.

(nie kisah benar tau, dipetik dari majalah MUSTIKA)

 ( klik setiap link untuk membaca dan meyelami kisah tersebut )






Part 6 : "Jawapan mengapa mak tak menangis?"


nie pic masa baby nya.. Al-Fatihah tuk Adik Iqbal Fahreen Hamdan...


P/S : HARGAILAH INSAN YANG MASIH ADA



THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

meh Belajar Loghat KELANTAN...!



ramai yang kata loghat KELANTAN unik.. jom belajar nnt xde r ko melopong meleleh² bila orang speaking KELANTAN.. eth² orang mengumpat ko pun ko join sekali siap gelak² agi sbb sepatah haram pn xfaham.. 


BAHASA KELANTAN = BASO QLATE



haa.. cm ne faham x? jgn tersilap sebut ye nnt jd cam orang siam plak.. ahahhaha.. tu adalah sebahagian loghat KELANTAN deh deh deh!..


P/S : Siapa nk cri awek / bini orang KELANTAN kne pandai ckp KELANTAN baru toktuo suko! hahahahaa



THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

bukan sekadar kata-kata yee.. tp boleh bertukar sakti..



ayat nie dipetik didalam sebuah drama tv yg disiarkan di tv3. tp lupa plak tajuk pe cte 2..

tp aq tertarik dgn ayat yg dilafazkan pelakon tersebut.. dialog seperti di atas...

korang faham x maksud di sebalik ayat di atas..? 

cuba baca dan faham ayat tersebut... sungguh indah, cantik dan damai.. maksud dia pn amat berguna..



P/S : RENUNG-RENUNGKAN SAMPAI TERMENUNG..!



THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

ADAM + HAWA = sama memerlukan


ADAM + HAWA = saling memerlukan 1 sama lain.

Kaum ADAM = dijadikan untuk melindungi kaum hawa

Kaum HAWA = dijadikan untuk menjadi tulang belakang untuk kau ADAM

Tapi nape skrg separuh daripada kaum ADAM (lelaki) begitu kejam terhadap kaum HAWA (perempuan).. tak menghormati kaum hawa, pelbagai prespektif yg negatif dileparkan kpd kaum HAWA. Tolonglah manusia jgn jadikan zaman yang berilmu dan berpegetahuan sekarang berundur menjadi zaman jahiliah..

Aq x sanggup tgk kawan baik aq sendiri dipukul, ditumbuk, ditolak, dikasari oleh teman lelakinya.. bila mengorat bukan main lagi bahasa, perbuatan yang bak biskut cicah air susu lembut dan sedap untuk dinikmati.. tapi bila da dpt benda sekecil semut merah pn da nk belasah xkira tempat..

Betul r kan.. orang yg kita tgk personality baik, handsome/cantik, loving, manja, berilmu, perfect r senang cite.. xsementinya dalam dirinya pn de seindah luarannye.. don’t look by it cover ok.

Korang perasan x? sekarang lelaki yang x kacak pn dapat aweq cun, dan lelaki yang x kacak  x layan aweq yg x berapa nk cun, lelaki yg kacak apatah lagi langsung x nak pandang aweq yg x berapa nk cun.. adilkah cemua itu?

Korang pernah x fikir.. kenapa bila de kes perempuan mengandung sebelum kahwin dan buang bayi mesti masyarakat akan menunding jari pada kaum HAWA.. sepatutnya kaum ADAM yang first  dipersalahakan, walaupun perempuan yg rela tp lelaki dikira tidak bertanggungjawab..

Korang rasa betul x apa yang aq celoteh nie?

Kaum ADAM sorry.. bkn aq nk hentam korg tp aq terkilan, Sedih, kecewa dgn separuh lelaki yg de di atas muka bumi nie.. terutama lelaki yg snggup buat kawan baik aq merana dan lelaki yg merosakkan kaum HAWA diluar sana..



P/S : igt Syurga dibawah tapak kaki ibu.. 
siapa ibu? Mestilah kaum HAWA..



THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

cara manusia BERCINTA



time couple “ BABY ”
dah break “ BABI ”

time couple “ SAYANG ”
dah break “ BANGANG ”

time couple “ I - YOU ”
dah break “ WA - LU ”

time couple “ I LOVE U K BAIII ”
dah break “ I HATE YOU CIBAI ”

time couple “ HYE DARLING ”
dah break “ BYE ANJING ”

time couple “ HANDSOMENYA ”
dah break “ SAKAINYA ”

time couple “ YOU LAWA LAH ”
dah break “ EH SIAL LAH ”



ooppppsss sorry kawan... klu kata² di atas tu terlebih, terkasar, tersasut, terbbuuuuu ke erk... adat r kan.. da r wei xperlu nk nafikan semua tu.. in relationship cinta, sayang, kasih setinggi langit manapun bila da perang terbang periuk senduk cabinet segala benda alah semua, mesti terkeluar gk ayat² terlebih power kan...actually teenagers r kan... YES or NOT? TRUE or FALSE?


P/S : BUDI BAHASA BUDAYA KITA... PEACE..!



THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

Mesti ke taksub dengan tarikh 11/11/11


pagi² lagi on FB tgk semua orang update status pasal tarikh 11/11/11..

ada yang berhajat baik dan ada yang sebaliknye..apakah sebenarnya yang ada pada tarikh 11/11/11 haa? 

its true this date is very² gorgeous right? but don't be meroyan sgt r kwn.. ada apa dengan angka?

Meh cni aq nk kasi tunjuk antara member² FB aq yang taksub sgt dengan tarikh 11/11/11
:
:
:





①①❶❶


Tapi de gk yang keluarkan statement sokset² di sebalik tarikh 11/11/11... tapi xtau r kan true or false.. ceewaahh cm jawap soalan exam plak.. meh aq tunjuk mai kat hangpa sal statement hot spicy nie..
:
:
:


①①❶❶


nie plak tajuk penting kat suratkhabar KOSMO "Berebut Kahwin Tarikh 11/11/11"
:
:
:



so.. apa macam.. apa yang korang pikirkan? kite tidak tahu apa yang akan terjadi selapas ini.. but mybe 11/11/11 adalah tarikh permulaan agak kita mengingati DIA dengan lebih lagi...  



P/S : RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL..!




THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

Dia SUPERMAN Aku



Hanya DIA yang mampu tahan dengan perangai aku yang mengada², sensitif, ego, pentingkan diri, x dengar kata, keras kepala dan bla.. bla.. bla..

Hanya Dia yang aku ada tuk meluahkan segala kegembiraan, kesedihan, kecewaan, kesakitan

Hanya Dia yang sanggup lakukan apa sahaja demi pertahankan aku

Hanya Dia yang sentiasa bersama aku ketika susah dan senang

Hanya Dia yang tidak jemu menyanyangi dan menjaga aku ketika aq berada jauh dari keluarga

Hanya Dia yang sanggup korbankan sepenuh masa, tenaga, dan rehatnya untuk memenuhi semua kehendak aku

Hanya Dia yang rela tidak pulang kampung berhari raya bersama keluarga kerana menemani aq beraya di perantauan

Hanya Dia satu²nya insan yang istimewa yang aq menemani aku sepanjang hayat




DAN


AKU hanya akan menyanyangi DIA seorang
AKU hanya akan mencintai DIA seorang
AKU hanya untuk DIA seorang



THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

A I D I L A D H A di Perantauan



SELAMAT HARI RAYA AIDILAHDA tuk semua yang beragama ISLAM

Tahun 2011 adalah tahun yang amat sedih because first time sambut HARI RAYA di perantauan.. Even just HARI RAYA AIDILADHA.. but aq sebagai anak jati Kelantan every years celecrite AIDILADHA with lively..adat orang kelantan kan...

Ini semua gara² Final Exam raya ke3 da de paper,, x sempat gamaknye nk study klu balik kampung.. UNISEL oohh UNISEL kenapalah buat jadual mcm 2...

At malam raya.. My ma call wish “Selamat Hari Raya”- nada sedih, nagis² ckit -

My ma : “Msk pe tuk mkn esok?”

Aku : “Nak msk pe ma, kt umh de beras je.. dlm peti ais kosong da pokai sekarang”

My ma : “Esok raya dgn spe?”

Aku : “Esok raya 2 orang je gn budak rumah, tapi Abg Chik (boy aq lar) ckp nk dtg ambik”

My ma : “Oooh.. abg chik x balik gk erk, elok² beraya di tempat org, pndai² jage diri”

Aku : “Baik ma, Abg chik ada jgn risau.. esok ma masak pe”

My ma :X msk pe pn, tempah roti jala je”

Aku : “Laaa.. nape? X uat mkn² ke”

My ma : “x pn.. sbb semua x de.. kak beraya kat umh mertua dia, tinggal ma, abah, adq je”

Aq da sedih da, xtau nk ckp apa da.. tulah nk lagi belajar jauh² pahtu mulalah sedih xdapat alik.. but thanks for my Tan Sri Azransyazwan and Nadia (housemate) sudi beraya bersama..




THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

Indah Mata Memandang


Cam best je kan tempat nie, tapi kalau dapat p lagi..lagi..lagi.. bestkan.. nie kat Bora-Bora Island yang terletak di French Polynesia.. tempatnye cantik, nyaman, sejuk, tenang, menarik dan tetarik sangat²²²..

1 day kalau duit aq da berkepok² xmuat bank nk simpan.. aq nk p tempat nie nk bawak semua family aq datang kt sini.. 1 time tgk pic nie pn aq da ase teruja, klu kaki aq tul² pijak kt sana xtau pe jd maaa... 
mybe kaki bertukar spring (terlopat² seronok sgt)
mybe jd bisu sekejap (teruja sampai x terkata)
mybe jadi pantung (xpercaya dpt p cna)


kat Malaysia xde ke tempat cm nie? 


P/S = klu r de sekarang gk aq nk kemas brg nk 
terjah tempat tu..



THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

Beragan Beragin di Siang Hari



Addooii ble tgk orang kahwin, teringin nk kahwin gk.. tp nk uat cm ne seru xsampai² agi,,. 

Tapi ble tgk je kawan² or selebrite² kat dalam tv kahwin.. automatic aq kan tersenyum,, seronoknye!!!

Tapi mesti aq malu² nnt klu betul majlis perkahwinan aq nnt.. aq kan pemalu,, ceewaahh..

________________________________________________________


♥-Kalau boleh nanti aq nak semua FAMILY (Ma & Abah) hadir dan bergembira

♥-Kalau boleh nanti semua HANTARAN aq nk deko sendiri

♥-Kalau boleh nanti SOUVENIR aq nak tempah special puyer yang terukir nama aq dan sidia bersama lukisan cartoon aksi chomel kami.. hehehhe

♥-Kalau boleh nanti PELAMIN aq nk yang cam sangkar burung 
(putih merah)

♥-Kalau boleh nanti aq nk semua BFF aq datang dan menjadi dayang 
(bawa hantara & Flower girlzs) bersama baju yang chatek dan sama..

♥-Kalau boleh nanti aq nak MAKEUP yang neutral tp over kat bahagian mata 
(ala² arab ckit)

♥-Kalau boleh nanti aq nak BAJU RESEPSI yang chatek dan direka khas tuk kami

♥-Kalau boleh nanti aq nak PHOTOGRAPHER snap gambar cantik² 

♥-Kalau boleh nanti aq nak time AKAD NIKAH aq nk pakai macam nie
:
:

 tapi bertudung

________________________________________________________

Tapi semua 2 belum tentu aq dapatkan? 
Tapi x pe aq x kisah hidup mesti dimulakan dengan berangan dulukan? 

Tapi yang paling penting aq nk tengak semua orang 
BERSATU, GEMBIRA dan BAHAGIA. 




P/S : BAK KATA KAWAN AQ "Beragan tak pe tak guna duit."



THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

So Sweet..!

Pre Wedding Nurul Shuhada & Amir

video

aq suka tengok video nie.. best.!! sweet gler.. susah beb nk uat video cm ne perlu ambik masa yg lame.. tuk hasilkan video nie bkn just record je tp kena snap picture 1 by 1..so, dr picture 1 by 1 combine jadi 1 video... cerdit tuk CST Production..!.

________________________________________________

Nanti aq pn nk video cm nie gk leh x? 



THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

My Birthday tutuuuttt

16 sep – my birthday  -  malaysia day...

This year ktorg (5 org) celebrite birthday at Genting (plan nk p pangkor tp smue chalet, hotel, resort full).. so place paling dekat kt atas cna gk ah..

Yg best tahun nie birthday aq di meriahkan dengan letupan bunga api.. korg dpt? X kan.... ahhahaha.. 1 genting – 1 malaysia plak gembira celebrite birthday aq.

Yg special dapat masuk Outdoor Thema park free of cash je mlm 2 (kira aq blanje cmue org (‘p’) perasan lebih)

Yg boring ble nae cable car (sje nk trai nae, nk tgk permandangan), tag turun 2 ok agi happy je, tp ble nk nae (ke puncak genting smula) aduuusshh 2 jam beratur, gler ramai org.. da hilang segala mood..

But im happy coz still can celebrite with my hubby...

taaarraa...!! finally aq dpt gk camera nie.. da xmau gne camera besar da.. yg nie agi best kecil, ringan n chomel...!!! tq MOHD AZRANSYAZWAN KAMARAZAMAN mmmuuaahh luv u!




THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

SHOPPING --raya--

yeeahh... da puasa kne r raya kan.. tp sblum raya kne r shopping kan..
(oohh my hobby my favourite babeh)


first p shopping kat Mid Valley tp xde barang yang menarik minat aq..


second p One Utama (OU).. bli Elianto special 4 raya.. n bli baju DC COMIC wei.. bukan syok agi aq duk pilih baju sbb mata terpandang sale 30-80%.. yebaaa!!!.. ble byr cmue RM450 (5 helai).. aaiiyooo.. gler bapak pokai terus.. dalam list byk agi brg nk bli nie..waaddduuhh!!


Alamak kasut raya x bli agi.. addduuhh cm ne.. mana Vincci shop nie? npe xjumpe pn.. xnk bg aq bli ke apa nie?


third p Putra ambik my hubby pyer adeq.. time cari parking mmg xleh blar, nk lari dr parking RM3 kt putra stesen p nae parking kt Hotel sebelah The Mall Putra -gler nae parking da cm nae roller coster "pening wei" nae pusing je x parking pun,  time byr gler RM5 kuussuutt! -berbuka di MCD-


fourth p jalan TAR & Masjid India.. pe agi shopping raya tuk my hubby n adeq dia je ah.. aq pyer? -aq da shopping awal agi baju raya sblum puasa with my mum-


p KLCC cari barang aq plak.. tp x jumpe gak kasut yang berkenang.. xde kasut bli baju ah.. ahhaha


last shopping kt Uptown Shah Alam.. aq bli dress (LOVE-black). de orang jelous tgk aq bli drees 2.. hahahah (sabar erk nadia n k.dila)


tp barang aq x cukup agi.. alik shopping kt Klate plak ah erk Mohd Azransyazwan....


M O O D - nak alik kampung.. nak alik kampung!



THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

=> AL-FATIHAH tuk ATUK...



AL-FATIHAH tuk atuk (HJ.ARIFFIN BIN MAT ZAIN)..


dia telah meninggalkan kami sekeluarga pada (4.7.2011)..


Dia satu² atuk yg aq ada.. tp da ajalnye, atuk pergi meninggalkan kami.. tp yg kecewanya atuk menghabus nafas terakhir tanpa ada sesiapa di sisi sbb time 2 semua ngah sembhyang maghrib..


Aq sempat jaga atuk.. kebetulan time atuk mula² sakit aq de kt umah (sememter break).. sehari sebelum aq alik UNISEL aq sempat bawak atuk p klinik pakar strok..


Time aq nk gerak alik UNISEL atuk menagis² walaupun tanpa suara.. Mybe atuk nk cucu²nya dekat gn nye time dia sakit..


3 bulan seterusnya..


Aq pulang umah (semester break agi sbb short sem).. aq tgk atuk cam xde perubahan padahal lepas aq bwk p klinik pakar atuk nmpak cm sihat ckit da leh pegan botol air sendiri dan smbil 2 aq bwk atuk p jln² sekali..


Tapi seminggu sebelum aq masuk semester baru.. atuk telah Meninggal Dunia..


Terakhir aq jumpa atuk, mlm sebelum atuk meninggal. Time 2 my mum ngah rawat atuk.. atuk pegan tgn aq kuat sgt.. atuk cm nk ckp sesuatu tp aq xtau pe.. tp aq tau atuk rasa sakit..


Tapi aq kesal ari yang atuk meninggal dunia aq x p tgk.. aq igt nk p gn ma, abh n adq pas maghrib.. tp xsempat..


Aq hanya mampu doakan “Semoga Roh atuk dan nenek berada di samping orang² yang beriman” amin........... AL-FATIHAH...



THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

Pengakhiran 2010.. Permulaan 2011..

31 DIS 2010.. aq da rancang nk keluar celebrate mlm Tahun Baru.. tp bila petang tibanya masa tuk aq keluar enjoy boleh plak mood aq hilang.. hati dan perasaan aq jd tak sedap.. so malas nk keluar.. but bila kena paksa dan di paksa aq turuti gk.. so.. mlm 2 ktorg pilih Dataran Merdeka..



31 DIS 2010 (12.30PM)
ENJOY TIME !


picture kiri HANA + FYERA.. picture kanan NUYU + FYERA..
 mmuaaxx xsangka aq dapat kumpulkan kawan lama dan kawan baru.. ENJOY!!! 
(sahabatku yg CHATEK + sahabatku yg SEGAK)




nie muka malu-malu kambing my hubby.. hahahaa (mana-mana aq pergi mesti bawak dia sebagai bodyguard a.k.a driver)




this sausana time bunga api dilepaskan.. mau pekak telinga aq.. bukan sebab bunga api tp sebab nuyu yg berlagak nk jd tarzan.. katanya "aq nk jerit.. nk bg suara hilang, baru nenek aq percaya keluar gn ko"



01 JAN 2011 (2.15AM)
BAD TIME ! 



EXCIDEN
 

OMG.. pe da jd nie... time 2 korg ngah sembang² drive pn slow² je time 2.. tbe² kereta (Volvo) dpn kereta ktorg brek mengejut.. ktorg pn terkejut berok gk r.. pe agi berlanggar ah.. boleh lak p langgar volvo yg 100% besi.. ayoyo! berpetak jdnya kreta.. aaaarrrggghh TENSION! nasib baik x rosak sport rim kesayangan Tuan SAGA.. klu x mmg menangis x berlagu..

BAHAGIAN DEPAN : SAGA (ktorg puyer) -langgar- VOLVO -langgar- PERSONAL

BAHAGIAN BELAKANG : YAMAHA 125Z (mat rempit)


PERSONAL : Walaupun bkn ktorg langgar tp P.cik Volvo yg langgar ktorg gk yg dipersalahkan.. padahal ciput je kot no.Plat dia ter tanggal.. 1 huruf je kot rosak.. de ke ptut mintak rm150.. mmg xpatut!!..SORRY igt ktorg nk kasi,, "OKlah Oklah u kami rm100 je" katanya.. SOrry ktorg ambik duit rm50 gumpal² n then bagi..PADAM MUKA!

VOLVO : warna kereta je kot tertanggal.. tp kata P.cik Volvo "Saya baru cat baru kereta nie".. tp yang aq tgk sebelah kanan keretanya bertompok²... nak lari dari kesalahan dan nak menipu pun agak² r P.cik Volvo..!!!

YAMAHA 125Z : boleh plak Mat rempit nie p langgar bumper kereta.. OOoohh good menambahkan kerosakan kereta yg da rosak plak.. Mat rempit 2 leh plak p panggil geng² dia datang.. duk tunggu samapi kes di bawa ke Balai Polis.. tp yg pelik dan muskilnya ble p Balai Polis diorg xde ikut or p uat report.. kan dan Kantoi merempit xde lesen,,..



THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...