Tahu tak BUDU pun ada KHASIATNYA?


Pakat meh ramai² ambo nok oyak.. busuk² BUDU pun de khasiat deh.. buke calang² BUDU deh jadi tok soh demo duk pelekehkan BUDU deh..
________________________________________________________________________
 
________________________________________________________________________

Kalau jadi orang KELANTAN mmg x sah kalau tak makan BUDU kan.. 


tapi ramai orang bila sebut "BUDU" mula r buat muka geli (muka ala² monkey..hehehe) tapi bila tanya makan tak nasi kerabu "nasi favourite tu..sedap"
padahal menu utama nasi kerabu adalah BUDU.

Kalau aq cakap je BUDU.. mmg melelah cepat je angkat kaki cari pinggan cedok nasi dan mengadap 
BUDU + IKAN REBUS + MANGA MUDA + CILI + PERAHA ASAM LIMAU = PETAI 
peerrrhh masssuuukk! ko nak ckp pe pun aq tak kisah.. selera aq makanan aq perut aq kenyang!

Tapi sekarang bukan setakat orang KELANTAN je mkn BUDU tapi setiap pelusuk DUNIA kot menikmati keenakan BUDU.


"demo tok mkn budu, demo tok Amerika r hahahaha"

meh² nak tau tak apa khasiat yang ada dalam budu :



kalau korang nak tahu lebih detail pasal khasiat BUDU korang leh klik link di bawah :


Website Wikipedia
http://ms.wikipedia.org/wiki/Budu


Keratan Akhbar KOSMO
http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2009&dt=0503&pub=Kosmo&sec=Rencana_Utama&pg=ru_01.htm



P/S : SEKARANG JERAWAT TENGAH AKTIF. 
SO, AQ DALAM PANTANG X LEH MAKAN BUDU



THANKS Sudi Baca Entry Ini... Tekan LIKE jika SUKA... Bagi COMMENTS jika Menarik tau..! ;)

2 comments:

Nies berkata...

Hahaha...Gud.. Ambe suke ulam and budu....
BuDu TERBaik DI SINI

Chuuky™ ͼ●,●ͽ berkata...

bgus2... pakat mkn budu byk deh.. nnt leh jd gineus.hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...